Zwangerschapsyoga

Ben je in verwachting en wil je op een verantwoorde manier blijven bewegen? Of volg je nu yogalessen en merk je dat dit niet meer zo lekker gaat door de veranderingen in je lichaam. Wil je meer weten hoe jouw kindje zich ontwikkeld in jouw lichaam? En zoek je een manier om ontspannen voor te bereiden op de bevalling? Dan is zwangerschapsyoga de oplossing. Zwangerschapsyoga heeft veel voordelen. Zo blijf je soepel en krachtig. Je leert hoe je je kunt ontspannen tijdens de bevalling, en dat kan de ontsluiting bevorderen.

De lessen zwangerschapsyoga zien er anders uit dan de reguliere yogalessen. Een klein deel van de les bestaat uit informatie over zwangerschap en bevallen. Ook leer je ademhalingsoefeningen die je kunnen ondersteunen bij de bevalling. Ontspanningsoefeningen en houdingen maken natuurlijk ook onderdeel uit van de les. Sommige houdingen zijn aangepast, omdat niet iedere houding mogelijk is of veilig is. De groep deelnemers is minder groot dan in een reguliere yogales, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen.

Eens in de 10 weken vindt er een partnerles plaats. Een laagdrempelige les waarin jullie informatie krijgen over de bevalling en leert in vertrouwen samen te werken. Er is aandacht voor het belang van ontspannen en krijgt verschillende massagetechnieken uitgelegd. Deze massagetechnieken bieden ondersteuning bij de bevalling. De ademhalingstechnieken worden samen geoefend zodat je partner ook weet hoe deze uitgevoerd moeten worden. De partnerles wordt ook een aantal keer per jaar als losse workshop gegeven.

Zwangerschapsyoga is toegankelijk voor iedereen zodra je 16 weken zwanger bent. Ook als je geen ervaring hebt me yoga, kun je gewoon meedoen. Je kunt doorgaan met zwangerschapsyoga tot het einde van de zwangerschap, je voelt vanzelf wanneer het voor jou nog prettig is. Zwangerschapsyoga wordt aangeboden als losse les en als cursus van 10 weken. De cursus wordt soms vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kun je terugvinden in het vergoedingenoverzicht of neem even contact op met de verzekeringsmaatschappij.

 

Wil je eens ervaren wat zwangerschapsyoga voor je kan doen? Neem contact op voor een gratis proefles.

Maak een afspraak voor een proefles